"Τα έργα της λαϊκής παράδοσης επιστρέφουν κάποτε στους λαούς που τα γέννησαν, ώστε να μπορούν ελεύθερα να τα θαυμάζουν, να τα εκτιμούν και να εμπνέονται
και πάλι από αυτά"

"Οραματιζόμαστε νέες οπτικές μέσα από τις οποίες θα μπορεί κανείς να προσεγγίσει την ελληνική ενδυμασία για να φτάσει στον πυρήνα της, που είναι η ακάματη μετατροπή του εσωτερικού κόσμου του λαού μας σε φως"

"Μέσα σε ένα αφαιρετικό περιβάλλον, τα ενδύματα αποσχίζονται από το χρόνο και ανοίγονται στον καθαρό χώρο. Πραγματοποιείται, έτσι, μια μετάβαση από την κοινή ιστορική διάσταση σε μία διάσταση όπου έχουμε να κάνουμε με αξίες που θεωρούνται μόνο καθ’ αυτές, όπως είναι η ομορφιά"


Βικτωρία Καρέλια, Συλλέκτρια

Karelias Collection
  • oram2
  • Greatwayit2

"Πρόκληση και έναυσμα δημιουργίας, ένα ερειπωμένο ιστορικό κτίριο δωρικού ύφους, χαρακτηριστικό νεοκλασικό δείγμα, απομεινάρι μιας ολόκληρης εποχής ευμάρειας αλλά και κοινωνικής και δημιουργικής ανάτασης. Η διαμόρφωσή του σε εκθεσιακό χώρο ελληνικής ενδυμασίας αλλά και η ολοκληρωτική αναγέννηση και ο εκσυγχρονισμός του, ζητούμενο ενός δύσκολου αρχιτεκτονικού εγχειρήματος, αλλά και όραμα εικαστικής δημιουργίας και προσωπική κατάθεση ψυχής"


Θανάσης Κυρατσούς, Αρχιτέκτων"Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι, με πολύτιμες αποσκευές τις μοναδικές ελληνικές ενδυμασίες και τα κοσμήματα του 19ου και 20ου αιώνα, μία δύσκολη αλλά όμορφη διαδρομή, γεμάτη δημιουργικές αναζητήσεις"


Σταμάτης Ζάννος, Σκηνογράφος

"Οι μαγικές δυνατότητες του φωτισμού συμπληρώνουν την αφαιρετική εικόνα. Το άυλο αυτό μέσο οριοθετεί το χώρο και το χρόνο, υποβάλλει συναισθήματα, δημιουργεί ατμόσφαιρα. Έχει κανείς την αίσθηση ότι όλα είναι στο φως"


Ελευθερία Ντεκώ, Καθ. Θεατρικού Φωτισμού"Η ψηφιακή εικόνα μεγαλώνει την πραγματικότητα οδηγώντας τη ματιά στη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να χαθεί μέσα στην έκπληξη της πρώτης εντύπωσης. To υπερφυσικό μέγεθος της λεπτομέρειας αντί να παραμορφώνει, τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή αξιολογική τους θέση"


Οδυσσέας Μιχαλάκης, Video Artist

  • oram3
  • oram3a
  • oram4
  • oram41a
  • oram4a

"Η πραγματική πρόκληση είναι η δημιουργία ενός ομοιώματος που, αν και απρόσωπο, προβάλλει και αναδεικνύει τη ζεστασιά και την ανθρώπινη διάσταση της φορεσιάς"


Garry Hall, Γλύπτης"Στο συλλογικό ασυνείδητο η οπτική ταυτότητα των ενδυμάτων συνδέεται με ήχους, που είναι προσβάσιμοι μέσω της λειτουργίας της μνήμης σαν ένα φανταστικό ηχοτοπίο. Αυτοί οι ήχοι ενσωματώνονται σε μια ηχητική εγκατάσταση, μια φανταστική ηχοτοπική σύνθεση, που λειτουργεί καταλυτικά στα πλαίσια ενός βιωματικού εκθεσιακού χώρου"


Δημήτρης Μπάκας, Συνθέτης"Η αποτύπωση της ομορφιάς των ενδυμάτων με τρόπο διαυγή και αφαιρετικό, η σύλληψη της ιστορίας αιώνων μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, η μετάφραση του οράματος της συλλέκτριας σε εικόνα, η συνεισφορά της φωτογραφικής τέχνης σε ένα μεγαλόπνοο έργο ζωής"


Κώστας Βέργας, Φωτογράφος