50 χρόνια

έρευνας & συλλεκτικής προσπάθειας

Karelias Collection

Το Τμήμα της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" σχεδιάζει και υλοποιεί οργανωμένα θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές τάξεις όλων των βαθμίδων. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα από τη δημιουργική επαφή με τη συλλογή, προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Για το σχολικό έτος 2018-2019 θα υλοποιηθούν τα προγράμματα "Πολύχρωμοι θησαυροί από μετάξι και μαλλί" (Μαθητές Β'-Γ' Δημοτικού), "Πες μου τι φοράς να σου πω ποιος είσαι" (Μαθητές Δ'-Ε'-ΣΤ' Δημοτικού), "Τι τρέχει πίσω απ' τις προθήκες" (Μαθητές Α'-Β'-Γ' Γυμνασίου) και "Μόδα είναι και γυρίζει" (Μαθητές Α'-Β'-Γ' Λυκείου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2018-2019

  • ekdil1
  • ekdil1a
Karelias Collection

Ειδικά προγράμματα απεθύνονται σε μεμονωμένους επισκέπτες ή μικρές ομάδες που επιλέγουν να κινηθούν ανεξάρτητα μέσα στον εκθεσιακό χώρο. Οι επισκέπτες ακολουθούν μία διαδρομή περιήγησης βασισμένη σε συγκεκριμένο αφήγημα, το οποίο παρουσιάζεται μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο φυλλάδιο.
Τα τρέχοντα προγράμματα των ελλήνων επισκεπτών με τίτλο "Η Ελλάδα μιας άλλης εποχής - Όψεις της κοινωνίας των Ελλήνων από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα" και των ξένων επισκεπτών με τίτλο "Two centuries of modern Greece - A tumultuous journey" είναι κατάλληλα για εφήβους και ενηλίκους.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ