Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές τάξεις 2019 - 2020

 • “Πολύχρωμοι θησαυροί από βαμβάκι και μαλλί” Μαθητές Β΄- Γ΄ Δημοτικού

  Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να ανακαλύψουν την ανάγκη των ανθρώπων να συνδυάσουν τις πρακτικές πλευρές της ζωής με τις αισθητικές αξίες. Με πολυαισθητηριακά ερεθίσματα παρατηρούν τα μοτίβα, τα υλικά και τα χρώματα σε βασικά στοιχεία της παραδοσιακής φορεσιάς. Επίσης κατανοούν την ποικιλία των συναισθημάτων που το ένδυμα προκαλεί τόσο όταν κατασκευάζεται, όσο και όταν φοριέται.

 

 • “Πες μου τι φοράς να σου πω ποιος είσαι” Μαθητές Δ΄ - Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού

  Τα παιδιά, με όχημα την παραδοσιακή ενδυμασία, ταξιδεύουν στην Ελλάδα στον χώρο και στον χρόνο. Χωρισμένα σε ομάδες, ανακαλύπτουν μέσα από παιχνίδι εξερεύνησης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επιλεγμένων εκθεμάτων, αντιλαμβάνονται τον ρόλο του κλίματος στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων καθώς και τη διαφοροποίηση της ενδυμασίας σε σχέση με το φύλο, τις ασχολίες των ανθρώπων και τις κοινωνικές περιστάσεις. Χαίρονται με δημιουργικές δράσεις καθώς προσεγγίζουν με όλες τις αισθήσεις τους το θέμα.

 

 • "Τι τρέχει πίσω από τις προθήκες;" Μαθητές Α΄- Β΄- Γ΄ Γυμνασίου

  Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον υλικό πολιτισμό, την τοπική ενδυμασία ως σημαντικό στοιχείο του και τον ρόλο του μουσείου στην ανάδειξή τους. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες ανακαλύπτουν τον κόσμο που κρύβεται πίσω από τις προθήκες, τη διαδικασία δημιουργίας μιας έκθεσης και τη σχέση του ενδύματος με την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

 • “Μόδα είναι και γυρίζει” Μαθητές Α' - Β' - Γ' Λυκείου

  Στόχος του προγράμματος είναι η κατανόηση της εξέλιξης του ενδύματος και των παραγόντων που το επηρεάζουν διαχρονικά, τον ρόλο της μόδας και των ενδυματολογικών κωδίκων στις κοινωνίες, τα κοινά στοιχεία και τις διαφορές τους, καθώς και τη διαδικασία και τους λόγους παγκοσμιοποίησης του ενδύματος.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ

 • Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τάξεις του Δημοτικού πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 9:00 και στις 11:00 π.μ.
 • Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη στις 9:00 και στις 11:00 π.μ.
 • Η διάρκεια κάθε προγράμματος είναι περίπου 90 λεπτά.
 • Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 25 μαθητές.
 • Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση με τον Εκθεσιακό Χώρο τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα στα τηλέφωνα 27210 86923-86927.
 • Μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη αποστέλλεται στους εκπαιδευτικούς υποστηρικτικό υλικό για χρήση πριν και μετά την επίσκεψη. Η προετοιμασία στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή του προγράμματος. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να συμβουλευτείτε το προσωπικό του Εκθεσιακού Χώρου στα τηλέφωνα επικοινωνίας.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση εμψυχώτριας και ο Εκθεσιακός Χώρος παρέχει τα απαραίτητα υλικά για τις δραστηριότητες των μαθητών.
 • Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται χωρίς επιπλέον κόστος πέραν του μαθητικού εισιτηρίου που ανέρχεται σε 2 ευρώ για κάθε μαθητή.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://vgkareliascollection.com/link1#sigProIdaca167f8c2